Over Het Knipperlicht

Het Knipperlicht is een jeugdvereniging voor jongeren van 15 tot 25 jaar. Elke 1e en 3e zondag van de maand komen wij bij elkaar in Philalethes om na te denken over een interessant thema, te luisteren naar een spreker, lekker te zingen met vrienden of om iets leuks en ontspannends te doen! De nadruk ligt elke avond op de Bijbel. Meestal door middel van een Bijbelstudie, maar soms ook op een andere manier.
In 1974 is ‘Het Knipperlicht’ opgericht door Johan van Oostende, omdat door het vertrek van een aantal jeugdleiders naar ‘de Achtkanter’ het jeugdwerk voor een gedeelte ophield te bestaan. ‘Het Knipperlicht’ was een combinatie van het bestaande jeugwerk en voor jongens én meisjes.

Leden van ‘Het Knipperlicht’ op vakantie in Frankrijk, 1976.

Van Oostende schreef: “U zult misschien zeggen waarom de naam ‘Het Knipperlicht’? Een verkeerslicht heeft drie lichten, waarvan de middelste een oranje knipperlicht is. Dit is een waarschuwingsteken. Op een tweesprong kan ook zo’n knipperlicht staan. Denk er om, sla de goede weg in. Op de jeugdvereniging proberen we de jongelui hier ook steeds op te wijzen, de ene weg, Jezus Christus, waardoor we zalig kunnen worden.”

Elke zaterdagavond kwamen de jongeren bijeen voor bijbelbesprekingen, discussie-avonden, spelavonden, het bezoeken van verschillende evenementen enz. De nieuwe aanpak was een succes. Men begon met 22 leden. Aan het eind van het seizoen had dat aantal zich verdubbeld. Later veranderde ‘Het Knipperlicht’ in een bijbelstudievereniging op de zondagavond. De zaterdagavond werd overgenomen door het open jeugdwerk ‘Het Kompas’ (later ‘Chill Out’).